Seminarul National de SSMStimate angajator,

Statisticile ITM arata ca, in Romania, isi pierd viata in accidente de munca in jur de 200 de angajati anual, cele mai multe accidente mortale fiind inregistrate in constructii.

Media accidentatilor in munca este de peste 5000 de salariati anual, dintre care aproximativ 200 sunt decedati.
Ponderea cea mai mare a accidentatilor rezulta din accidentele de circulatie, accidente de traseu, constructii si silvicultura.
 
Si nu uitati! Responsabilitatea pentru eventualele accidente va revine dvs., in calitate de angajator. Conform Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, riscati pana la 3 ani de inchisoare daca nu luati masurile prevazute de lege pe linie de SSM. Si chiar si in cazul fericit in care scapati doar cu o amenda, aceasta este de ordinul miilor de lei!
 
Este un motiv suficient pentru a acorda atentie maxima securitatii si sanatatii in munca, mai ales ca inspectorii ITM urmaresc cu prioritate acest sector.
 
Potrivit art. 15 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 319/2006 aveti nu mai putin de 32 de obligatii pe linie de SSM. Cu alte cuvinte, sunt 32 de activitati concrete de care trebuie sa va ocupati pentru a fi in regula in ceea ce priveste securitatea si sanatatea in munca in compania dvs. 
 

Un specialist de calibru in domeniul SSM este gata sa va
dezvaluie toate secretele acestui domeniu extrem de sensibil!

Va invitam sa participati in perioada 09-10 decembrie 2022 la Seminarul National de Securitate si Sanatate in Munca! 
Locatie: Poiana Brasov, Hotel Bradul/Sport****
Lector: Dl Ovidiu Mihaiu

Expert in SSM si in coordonarea activitatilor de transport rutier si mentenanta auto avand, o experienta in domeniu de peste 30 ani:

- expert in activitati de control si consultanta in domeniul ssm 
- cordonarea activitatilor de transport si mentenata auto 
- manager in resurse umane 

Tematica abordata

1 Modificari legislative in domeniul SSM


2 Modalitati de instruire in domeniul SSM


3Ghidul protectiei tinerilor la locul de munca

 
4Promovarea sanatatii psihice la locul de munca


5Clauze SSM - anexa obligatorie la contractele de prestari civile


6Studii de caz si consultanta personalizata


De ce trebuie sa participati la Seminarul National de Securitate si Sanatate in Munca?
 
Motivul e simplu: nerespectarea normelor de protectia muncii va poate aduce o pedeapsa de pana la 3 ani de inchisoare!
 
Si asta deoarece abaterile pe linie de SSM pot avea concretizate in accidente dramatice, dupa cum arata titlurile frecvente din mass media:  

  • "Doi muncitori au murit, luni dimineata, in judetul Ialomita, dupa ce un zid al unei constructii la care lucrau s-a prabusit peste ei"
  • "O grinda de beton a cazut peste doua persoane, pe santierul Autostrazii Bucuresti- Ploiesti, in zona Moara Vlasiei"
  • "Un muncitor a cazut de pe o schela, de la o inaltime de 6 metri, suferind o fractura de bazin"
  • "Soferul unei autobasculante a fost grav ranit la cap de capacul benei care s-a prabusit peste el"
  • "Un barbat in varsta de 52 de ani, angajat al Termocentralei Turceni din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), a decedat joi dimineata dupa ce un scut al unui motor electric a cazut peste el"
  • "Un barbat in varsta de 38 de ani a murit electrocutat pe un stalp, la o inaltime de sase metri. Barbatul lucra la o firma de cablu din Brasov"  

 

Nu uitati!
In Legea nr. 286/2009 privind Codul penal se specifica foarte clar ce riscati pentru neluarea sau nerespectarea masurilor legale privind securitatea si sanatatea in munca:
 
Art. 349

Neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca

(1) Neluarea vreuneia dintre masurile legale de securitate si sanatate in munca de catre persoana care avea indatorirea de a lua aceste masuri, daca se creeaza un pericol iminent de producere a unui accident de munca sau de imbolnavire profesionala, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
(2) Fapta prevazuta in alin. (1) savarsita din culpa se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda.
 
Art. 350

Nerespectarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca
(1) Nerespectarea de catre orice persoana a obligatiilor si a masurilor stabilite cu privire la securitatea si sanatatea in munca, daca prin aceasta se creeaza un pericol iminent de producere a unui accident de munca sau de imbolnavire profesionala, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
(2) Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza repunerea in functiune a instalatiilor, masinilor si utilajelor, anterior eliminarii tuturor deficientelor pentru care s-a luat masura opririi lor.
(3) Faptele prevazute in alin. (1) si alin. (2) savarsite din culpa se pedepsesc cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda.
 

Ce spun cei care au participat la editiile trecute ale Seminarului National de Securitate si Sanatate in Munca?

Lucrez in domeniul SSM de peste 25 ani in cadrul Societatii APA CANAL GALATI si vreau sa multumesc pe aceasta cale echipei Rentrop & Straton pentru profesionalismul cu care ne intampina din anul 2016, de cand colaboram.

De asemenea, multumim pentru produsele oferite cu maxima seriozitate, pentru seminarele prezentate de lectori ai Ministerului Muncii.

Aici multumesc domnului Ovidiu Mihaiu de la care, indiferent de dificultatile provocator intampinate in acest domeniu, am obtinut informatii complete, cu sfaturi utile, cu aplicabilitate imediata in cadrul legislativ.

Nu in ultimul rand, as vrea sa ii multumesc doamnei Liliana Grigore pentru buna organizare si desfasurare a evenimentelor. Suntem mandri ca am avut sansa sa colaboram cu Rentrop & Straton pe parcursul acestor ani si va dorim in continuare mult, mult succes in activitate!

Luminita Citea

Sef Serviciu SSM, Galati

Foarte important! 
Seminarul va fi axat pe situatii practice! 
 
Intr-adevar, seminarul va fi axat pe situatii concrete in care responsabilii SSM intampina mari dificultati si pe dezbaterea tuturor aspectelor semnificative (mai ales juridice) ale acestor situatii. 
 
Atragem atentia, este vorba nu despre chestiuni teoretice, ci despre probleme practice intalnite in activitatea de zi cu zi si care, cu siguranta, sunt si problemele dvs.!
 
Experienta editiilor anterioare ale Seminarului arata ca foarte apreciata este sectiunea de consultanta personalizata, in care participantii au posibilitatea sa puna propriile intrebari si sa primeasca pe loc raspunsuri absolut impecabile.
Formularul de inscriere la Seminar il gasiti mai jos!
 
 
Inscrieri
Tarif de instruire seminar*:
 
 
1.300 lei + 19% TVA = 1.547 lei
 
*Pretul nu include cazarea.

Atentie! A fost atinsa limita de locuri disponibile de cazare pentru acest eveniment!
Important! La sala mai sunt disponibile doar 8 locuri!


Taxa de instruire la seminar include:
  • Diploma de participare
  • Pauze de cafea

Agenda evenimentului 


Vineri, 09 decembrie

16.00 - 17.30 – Sesiunea 1
17:30 - 17:45 – Coffee break
17:45 - 19.15 – Sesiunea 2

Sambata, 10 decembrie

9.00 - 10.30 – Sesiunea 3
10.30 - 10.45 – Coffee break
10.45 - 12.15 – Sesiunea 4
 


 

Cu deosebita consideratie,
Oana Banu
Manager produs
Divizia Legislatia Muncii
Grupul romano-german de informatii specializate Rentrop & Straton


 
Nota: 
Daca ati achitat, dar nu mai puteti participa, va rugam sa trimiteti o notificare cu minimum 3 zile lucratoare inainte de desfasurarea evenimentului - pe adresa seminarii@rs.ro sau la nr. de tel. 021.209.45.45.

Suma achitata nu se restituie, dar notificarea in timp util va permite participarea la alt eveniment similar organizat de Rentrop & Straton. Precizam faptul ca aveti dreptul la 3 refuzuri de participare.

Formular de comanda

Va rugam, alegeti atelierele la care doriti sa participati:Va rugam completati

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii!
Nume*
Prenume*
Telefon  
E-mail*
Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale.

termenii si conditiile site-ului!

* Pentru produsele in format digital, la cererea clientilor, Rentrop&Straton a decis sa ofere posibilitatea utilizarii produselor pe 3 computere diferite.